rooftop de lediaan
Home Toekomstklaar wonen

Een mooie toekomst

Toekomstklaar wonen

Op De Lediaan woon je op een plek met een rijk verleden, die vandaag een veelbelovende toekomst krijgt. Een toekomst die in het teken staat van kwaliteitsvol leven. Een toekomst voor jouw thuis.

Leven in het groen

De buurt van De Lediaan transformeert tot de nieuwe groene long van Diegem. Je woont er middenin een park van ruim 1,8 hectare groot.

Daarnaast beschik je over collectieve tuinen. Deze vormen een natuurlijke cocon waar je de dagelijkse stress van je afschudt.

De uitgestrekte groenzones maken De Lediaan tot een toonbeeld van duurzaam wonen. De zitbanken en speelheuvels geven ruimte voor ontmoeting en ontspanning.

Gebouwd voor vandaag en morgen

Op vlak van duurzaamheid is De Lediaan de normen ver voor. De BEN-panden (bijna energieneutraal) voldoen aan de strengste klimaateisen (E20-norm) en zijn afgewerkt met hoogwaardige materialen en duurzame technologieën. Zo bevatten de panden bijvoorbeeld een unieke all-in-one technische installatie met alle energievoorzieningen die je nodig hebt, van elektriciteit tot verwarming.

Investeren in De Lediaan is dus ook investeren in je eigen gemoedsrust. En daar kan je eigenlijk geen prijs op plakken.

Slimme mobiliteit

De Lediaan is een autoluwe woonwijk. Via veilige en trage verbindingen heb je alles binnen handbereik, zowel te voet als met de fiets. Daarnaast biedt de Lediaan je ook duurzame vervoersoplossingen dankzij de nabijheid van een treinstation en verschillende bushaltes.

Met een rijk verleden

Ontdek de geschiedenis van De Lediaan

EEN PRESTIGIEUZE GRONDSTOF

MIDDELEEUWEN

De Lediaan is vernoemd naar de gelijknamige witkleurige zandsteen die vroeger in de regio van Diegem werd ontgonnen. Dit gebeurde voor het eerst in de middeleeuwen, een periode waarin veel paleizen en monumenten, waaronder de Sint-Catharina kerk en de middeleeuwse waterburcht met het Marga paviljoen, uit de Lediaan zandsteen werden opgetrokken.

VAN DIEGEMSE TROTS

20e eeuw

Begin 20e eeuw werd de vermaarde Diegemse steen ook ontgonnen op de Desmedt-site, voormalige zandgroeve van de gebroeders De Kempeneer, gelegen langs de Oude Haachtsesteenweg met een oppervlakte van 28.174 m².

Met de opstart van de zandwinning Desmedt werden de fundamenten gelegd van De Lediaan vandaag.

NAAR VERWAARLOOSDE SITE

1960 – 1977

Na het stopzetten van de zandwinning Desmedt in 1960, werd de zandgroeve geleidelijk opgevuld met steenpuin en baksteen. Hierdoor geraakte het gebied verwaarloosd.

EN BRAAKLIGGEND WEILAND

1977 – HEDEN

In 1977 stopte de aanlevering van nieuw puin op de site, die sindsdien is veranderd in een braakliggend weiland.

Maar de nalatenschap van De Lediaan verdiende beter dan deze troosteloze toestand. En ook de gemeente Diegem zelf had baat een heropleving van het gebied.

EEN OPWAARDERING MET AMBITIE

2017

In 2017 verwierf PSR, projectontwikkelaar van Jan De Nul Group, het braakliggende weiland. Sindsdien werd druk gewerkt aan de plannen voor een herbestemming.

Met de Lediaan kiezen PSR en Urbicoon nu bewust voor de duurzame opwaardering van deze onderbenutte site. Zo hoeven we ook open ruimte niet verder aan te snijden.

Laat je informeren

Meer weten over wonen op – of investeren in De Lediaan? Een van onze adviseurs neemt graag contact met je op en bezorgt je vrijblijvend meer informatie over het project.

"*" indicates required fields

Hidden
Hidden
Hidden
Logo De Lediaan ontvang de
brochure